Graag nodigen wij jullie uit voor de 'Dag van de landbouw' op zondag 17 september op 't Fazantenhof, Groenebosdreef in Houthuls van 10 tot 18 uur.

De familie Latré heeft een melkveebedrijf met een 90-tal melkkoeien met bijhorend jongvee. Een deel van de melk van hun koeien wordt op de hoeve verwerkt tot tal van lekkere hoeveproducten zoals boter, ijs, yoghurt, pudding... Het bedrijf is een samenwerking tussen vader en zoon Latré. Vader Rik baat samen met Hilde de melkverwerking uit, waarvan een deel gebeurt via thuisverkoop in de hoevewinkel en een deel op markten. Daan trekt zich alles aan van het melkvee. In bijberoep is hij daarnaast klauwverzorger. Dat is een soort van pedicure voor vee.

Lieke werkt voltijds buitenshuis in het onderwijs. Op dit melkveebedrijf woont hoofdzakelijk roodbont melkvee, met ook een beetje zwartbont ertussen. ’t Fazantenhof is vooral bekend voor de verwerking van de hoevemelk. Het bedrijf is ook toegankelijk voor bezoekers, waaronder veel scholen die met de klas de boer op gaan, maar ook andere groepen. Ze hebben een ontvangstruimte voor onder andere verjaardagsfeestjes, hamerslag, picknickmogelijkheden, een camperweide... Het motto van het bedrijf: waar kinderen koning zijn!

Dit landbouwbedrijf is ook een zorgboerderij. Kwetsbare jongeren en volwassen krijgen hier de kans om deel te nemen aan de bedrijfsactiviteiten.

Wat valt er die dag te beleven?

Volg op het bedrijf de bewegwijzerde rondleiding met tal van standhouders die allemaal iets te maken hebben met de hedendaagse landbouw. Je kan hier dus veel informatie krijgen. Natuurlijk is de hoevewinkel toegankelijk, ze voorzien lekkere boterwafels en hoeve-ijs en op de twee terrassen kan je terecht voor een drankje.

Ook het team van Voeders d'Aussy zal aanwezig zijn.

Terug naar overzicht