Missie & visie

Voeders d’Aussy uit Torhout is een familiale onderneming. Wij leveren kwaliteitsveevoeders voor varkens en rundvee. Met ons zusterbedrijf Thorcontrol (studie- en adviesbureau) leveren wij diensten en geven wij helder en haalbaar advies aan de veehouderij. Het rendement van onze klanten staat daarbij steeds centraal. We werken voortdurend aan nieuwe assortimenten, technieken, innovatie en staan open voor nieuwe uitdagingen. Met onze vooruitstrevende en klantgerichte aanpak zorgen wij ervoor dat onze klanten de meest gunstige technische en economisch resultaten behalen. Nutritionele kennis volgens de behoefte en vraag van onze klanten.
We streven ervoor het rendement van onze klanten te verbeteren met behulp van klant- en resultaatgerichte aanpak om de meest gunstige resultaten te behalen door een flexibele en transparante relatie te hebben met onze klanten mede door onze deskundige adviesverlening.

De lange termijnrelatie met onze klant door het adviseren en het opvolgen van hun veestapel met als doel een betrouwbare partner te worden voor de toekomst van de veehouderij! Als veevoederfabrikant begeleiden wij onze klant door continue monitoring van de markt om doelgerichte en de meest gunstige resultaten te behalen. 
De kwaliteit en het imago van onze voeders verklaren de gedrevenheid van al onze medewerkers. Deze passie willen wij op u overbrengen door een professionele service en kwalitatief superieure producten. Zo kunnen we beantwoorden aan al uw verwachtingen.

Onze troeven

Optimaal voldoen aan de eisen van onze klanten met betrekking tot de kwaliteit van onze producten, service en betrouwbaarheid.

Zorgvuldige inkoop, aanvoer en opslag van hoogwaardige grondstoffen en hulpstoffen.

Productie van veevoeders onder streng gecontroleerde omstandigheden. Ons bedrijf is gecertificeerd voor de kwaliteitssystemen van GMP en HACCP

Een team van bekwaam en goed personeel, ten dienste van onze klanten.

Historiek

Voeders d'Aussy is een familiebedrijf met een rijk verleden. We nemen je heel graag mee door onze historiek.

1847

In 1847 zijn de industriële activiteiten van start gegaan met een stenen molen die door vier wieken werd voortgedreven. Er werd graan gemalen en olie geslagen (uit zaden olie geperst).

1865

In 1865 begon men met een huidenvetterij- of leerlooiersbedrijf. Huiden werden tot leer bewerkt. In 1876 wordt de windmolen van een stoommachine voorzien en even later van zijn wieken ontdaan. Tijdens de eerste wereldoorlog was het uit met de bedrijvigheid. De huidenvetterij viel stil, olieslagerij werd lamgelegd en de maalderij werd gedynamiteerd.

1919

In 1919 werd een nieuwe maalderij gebouwd in het centrum van Torhout.

1924

In 1924 werd de olieslagerij opnieuw opgestart. Zowel het malen van graan als de productie van oliekoeken gingen vanaf dan in stijgende lijn.

1932

In 1932 gebeurde het rondvoeren van de koopwaar met vrachtwagens en niet meer met paarden.

1937

In 1937 kreeg de firma d’Aussy de vergunning om samengestelde voeders te produceren.

1970

Sedert 1970 is het bedrijf in goede handen van zaakvoerder Julien d’Aussy die niet bang was van investeren en in 1980 een nieuwe fabriek bouwde op het industrieterrein van Torhout, de huidige locatie.

1990

Begin jaren 1990 wordt de fabriek uitgebreid met nieuwe silo’s voor afgewerkte producten en de bestaande toren ommanteld.

1996

In 1996 maakt Stephan d’Aussy zijn intrede in de firma d’Aussy en start hiermee de vierde generatie d’Aussy.

2003

In 2003 werd de nieuwe maal-menglijn gebouwd en in 2004 werd het nieuwe bulkstation in gebruik genomen.

2007

De fabriek met het huidige wagenpark

2012

De burelen worden krap en in 2012 worden de nieuwe kantoren die voor de loods gebouwd zijn geopend voor gebruik.

2015

De fabriek breidt verder uit met nieuwe opslagsilo’s, een stortput, een micro-macro dosering en een 2de bulkstation. In 2016 is alles operationeel.

2018

Een 2de perslijn, stoominstallatie en kruimelaar wordt in gebruik genomen.

2022

De capaciteit van de fabriek wordt te klein en er wordt verder geïnvesteerd in een 3de bulkstation, een 2de maal-menglijn en een breeklijn.