Update van 9 augustus 2022

1. De varkensprijzen

De varkensprijzen: Vion plust met 4 cent. De markt was vorige week al aan het ontspannen. Helaas hebben VEZG en Tonnies roet in het eten gegooid. Onderling hadden ze besloten om de VEZG-prijs gelijk te houden. Tonnies van zijn kant heeft de 10 cent die hij achter liep gecorrigeerd, dat was voor VEZG voldoende om de eigen prijs niet te verhogen. Zodoende staan beiden op hetzelfde niveau. Internetbeurs stijgt ook iedere dag. Aan de slachthuizen zien we Spaanse vrachtwagens die maar al te graag karkassen laden. Kortom, het loopt vlot, zeer vlot.

Prognose: Hoger!

2. De olie

De olie: De olie kende gisteren een zeer volatiele sessie. In de ochtend ging het flink omlaag. ’s Avonds kregen we de omgekeerde beweging. Uiteindelijk eindigden we op 96,5 Dollar of 1% hoger dan vrijdag. Morgen ontvangen we de voorraden in Amerika maar nog veel interessanter wordt het inflatiecijfer over de maand juli in Amerika dat de beurzen en de olieprijzen alle kanten kan doen opspringen.

3. De beurs

De beurs: De aandelenmarkten in Europa zijn maandag hoger geëindigd na een handelsdag met weinig impulsen behalve het economisch herstelplan van Biden dat goedgekeurd werd. In eerste instantie leverde dat een flinke stijging op voor de Amerikaanse beurzen maar na wat tegenvallende cijfers van grote bedrijven werd de weg naar het Zuiden gekozen. Iedereen zit te wachten op woensdag, dan komen de Duitse en de Amerikaanse inflatiecijfers.

In Amerika is een Chinese man in elkaar geslagen door de politie omdat hij zijn naam niet wou zeggen.

“Ik ben al mijn vertrouwen in de politie kwijtgeraakt wist Fuk Yu te vertellen in The New York Times”…