Update van 8 november 2022

1. De varkensprijzen

Vion volgt de Duitse prijs en blijft gelijk. Het heeft er alle schijn van dat het officieuze akkoord tussen VEZG en de Duitse slachterijen stand zal houden tot na 11 november. Er zijn genoeg varkens in de aanbieding door het wegvallen van een aantal slachtdagen. Volgende week zal er meer richting gegeven worden aan de prijs.

Prognose: Gelijk

2. De olie

De olieprijs is na het spurtje van vorige week wat aan het stabiliseren. Het minste gerucht kan de situatie zowel naar boven als naar onder doen kantelen. Er zit weinig richting in de olie als je de grafiek  op 6 maand bekijkt.

3. De beurs

De aandelenmarkten in Europa zijn maandag overwegend in het groen geëindigd. Ook Wall-Street zag het helemaal zitten in aanloop naar de midterm verkiezingen van vandaag. De beurs hoopt op een Democratische president die vleugellam gemaakt wordt door een Republikeins parlement (Huis van Afgevaardigden en Senaat). Het gevolg is dat Biden zijn plannen niet kan uitvoeren. (milieuprojecten en projecten tegen armoede + verhogen van de belastingen voor de rijken). Het zal er ook toe leiden dat er iets minder geld uit de staatskas gehaald wordt en de astronomische schulden verder oplopen. Het volgende hot item wordt opnieuw het schuldenplafond maar dat is voor binnen enkele maanden. Donderdag krijgen we de zeer belangrijke inflatiecijfers voor Amerika. Dit kan een game changer worden.

In België blijven we ons verbazen over Club Brugge. De West-Vlamingen wisselen topprestaties af met wanprestaties. Jan Breydel ging roemloos ten onder tegen Pieter de Coninck in de Ghelamco arena. De nooit lachende Hoefkens zal zijn troepen uit een ander vaatje moeten leren tappen.

“Mama, mag ik met Halloween mijn Club Brugge tenue aan?”

“Nee, kind. De bedoeling van Halloween is dat het angstaanjagend is, niet lachwekkend…”