Update van 8 januari 2023

1. De varkensprijzen

Vion doet er 4 cent af. Het is duidelijk dat de markt niet mee wil. Gisteren kregen we eerder op de dag de prijzen van de deelstukken door. Deze waren op z’n zachts gezegd niet om meteen vrolijk van te worden. De retail speelt het hard. Ze laten op dit ogenblik liever rekken leeg liggen dan meer te betalen. Met het opgebouwde overschot aan varkens van de eindejaarsperiode leidt dit tot lagere prijzen.

Prognose: lager

2. De olie

De markten werden gesteund door optimisme rond de heropening van de Chinese economie en recente Amerikaanse macrodata die de hoop voeden dat de Federal Reserve zijn monetaire beleid zou kunnen versoepelen. Dat speelde in de kaart van de olie die prompt 1.5% hoger ging.

3. De beurs

De Europese beurzen zijn maandag hoger gesloten na vorige week al een goede jaarstart te hebben beleefd. De zorgen over de inflatie lijken weg te ebben. De rentes zakken verder weg en steunen de technologieaandelen. Gisteren profiteerde vooral de Nasdaq hiervan. Het is nu wachten op de bedrijfsresultaten van het laatste kwartaal. Naar goede gewoonte openen de banken het cijferseizoen. Eind deze week kunnen we al een glimp opvangen. Spannend…

In België steelt de politie opnieuw de show. Dagen heeft de politie in de Damse Vaart gezocht naar een wapen dat eventueel kon toebehoren aan de bende van Nijvel. Helaas zonder resultaat. Gisteren plaatste een Nederlander voor de lol zijn magneetboot op de plaats waar ons intelligent politiekorps gezocht had en ja hoor, prijs! Een volautomatisch wapen werd bovengehaald… Marokkanen naakt fouilleren gaat blijkbaar makkelijker.

Marktonderzoek: seks onder de douche

In een marktonderzoek van Dove (douchecrème) waren Marokkanen de grootste groep die aangaf seks onder douche te hebben gehad.

96% van de Marokkanen gaf toe dat ze genoten hadden van seks in de douche.

De andere 4% had nog niet in de gevangenis gezeten.