Update van 8 augustus 2023

1. De varkensprijzen

Vion -4, daarmee wordt het gat met de Duitse daling van -10 dicht gereden. De situatie voor deze week is niet anders dan vorige week. Internationale prijsdruk gecombineerd met een lastige verkoop in het verssegment zetten de inkopers in een zetel. Een zeer positief punt blijft wel dat er nauwelijks vlees in de vriezers opgeslagen zit. Niemand heeft zich hier aan gewaagd. De marge voor de inkopers is daardoor niet groot. Vermoedelijk moeten we het nog een paar weken uitzweten.

Prognose: lichtjes lager

2. De olie

Niks te melden, we noteren rond de 85 Dollar na de forse opstoot van vorige week. Gisteren waren er wat winstnemingen en ook de beurzen deden het goed waardoor er minder geld naar olie vloeide.

3. De beurs

Donderdag wordt echt D-day voor de beurzen want dan krijgen we de Amerikaanse inflatiecijfers. Wall Street maakte maandag een deel van de verliezen van vorige week goed. Op macro-economisch vlak werd maandag bekend dat het consumentenkrediet in de VS in juni is gestegen met 17,9 miljard dollar, in vergelijking met een stijging van 9,4 miljard dollar in mei. Ze blijven ginder de schulden stapelen, zowel op het niveau van de overheid als privé. De beurs vond het geweldig. Europa bleef ter plaatste trappelen.

In België en de ganse wielerwereld hebben we genoten van een fantastisch wereldkampioenschap wielrennen. Helaas werd Wout verslagen door zijn Hollandse rivaal Mathieu VDP. Jammer, dikke knuffel en volgende keer beter Wout.

14000 mensen hebben nu seks

25000 mensen zijn nu aan het zoenen

50000 mensen zijn nu aan het knuffelen

En jij. Tja, jij zit dit te lezen….