Update van 7 september 2023

1. De varkensprijzen

VEZG blijft gelijk en dat voor de 2e week op een rij. De bodem lijkt hiermee gezet. BPG zal het niet wagen om verder de prijs te verlagen. De oorzaken kent u: een laag aanbod aan varkens gecombineerd met dalende slachtgewichten en uitstekend barbecueweer zorgen voor stabilisatie.

Prognose: gelijk

2. De olie

Gisteren waren er geen cijfers over de voorraden in Amerika, die zullen pas deze namiddag gepubliceerd worden. De olie blijft in een stijgende trend zitten ondanks een fors duurder wordende Dollar. Puur technisch gezien is 100 Dollar de volgende halte maar een trend is natuurlijk geen zekerheid. Toch oppassen hier en vinger aan de pols houden.

3. De beurs

De Amerikaanse en Europese aandelenbeurzen zijn woensdag lager gesloten door zorgen over een hogere rente, sterke cijfers over de dienstensector en stijgende olieprijzen. Het wordt moeilijk om de inflatie in te tomen op die manier. Dalende rentes zijn dus nog ver weg.

In België is Van Quickenborne kop van jut. Manneken pis uit Kortrijk is met stip de populairste politicus op whatsapp. Het is nu enkel nog wachten op de beelden die zullen vrijgegeven worden zodanig dat ook de modale burger zich een beeld kan vormen over wat er nu echt aan de hand geweest is, en of Quickie zijn blaas stond te ledigen tegen de combi. Het probleem van Quickie is zijn jarenlang slechte relatie met de politie. De blauwe uniformen voederen hem het liefst aan de vissen in de Leie maar helaas is deze praktijk de laatste 100 jaar wat in onbruik geraakt. Moderner zou zijn om hem in een vliegtuigje te zetten op het vliegveld van Wevelgem en het naar Koksijde te sturen waar wellicht nog wat afweergeschut staat. Er is reeds ervaring met deze creatieve oplossing. Vincent z’n lot hangt nu aan een dun draadje. Ongetwijfeld kan een flinke opslag voor de politie de bewijsstukken spoorloos laten verdwijnen. Wordt vervolgd…

Een sportvisser vraagt zijn vriend eens mee om te gaan vissen. Bij de rivier aangekomen, zegt hij tegen zijn vriend: "Hier is mijn stek, vandaag ga ik aan de linkerkant van dat boompje zitten." De sportvisser ving de ene na de andere vis, zijn vriend kreeg niet een keer beet. 's Anderendaags waren ze opnieuw van de partij. "Nu wil ik aan de linkerkant zitten," zei de vriend. "Mij goed," antwoordde de sportvisser, "ik wou toch al aan de rechterkant zitten." Weer hetzelfde scenario: de sportvisser ving kilo's vis, de andere helemaal niets. "Zeg me nu toch eens," smeekte de vriend, "hoe komt het dat jij altijd een massa vis vangt en ik niets." "Wel," vertelt de sportvisser, "dat zit zo: als ik 's morgens opsta, kijk ik naar mijn vrouw. Ligt ze op haar linkerzijde, dan ga ik links van de boom zitten, ligt ze op haar rechterzijde, dan ga ik aan de rechterkant zitten." "Ja, maar, als ze nu eens op haar rug ligt?" vraagt de vriend. " Dan ga ik toch niet vissen, joh!"