Update van 6 oktober 2022

1. De varkensprijzen

VEZG blijft gelijk deze week. Naar het schijnt zou dat vorige week al overeen gekomen zijn met de slachthuizen. Hier loopt de markt stroef. Blijkbaar zit het in Nederland even ziek want Compaxo trekt zich niks aan van de Vionprijs en verlaagt met 7 cent. Kortom, Duitsland geeft ergens een goed signaal maar dat is niet betrouwbaar en Nederland lijkt een rondje dalen in te zetten. Aangezien de Nederlanders voor mij toch een goed zicht hebben op wat er internationaal gebeurt wil ik voorzichtig zijn.

Prognose: waarschijnlijk een kleine daling

2. De olie

Oliekartel OPEC en diens bondgenoten hebben woensdag besloten om de olieproductie met 2 miljoen vaten per dag te verlagen. Dit meldden afgevaardigden van het kartel woensdag. Het besluit zal de toch al hoge energieprijzen volgens marktkenners verder opdrijven en het olie-exporterende Rusland helpen de oorlog in Oekraïne te betalen. Poetin haalt een hele mooie economische veldslag binnen.

De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA. In de week eindigend op 30 september daalden de voorraden ruwe olie met 1,4 miljoen vaten tot 429,2 miljoen stuks. De benzinevoorraden daalden met 4,7 miljoen vaten tot 207,5 miljoen vaten. De voorraden stookolie en diesel daalden met 3,4 miljoen vaten tot 110,9 miljoen stuks. De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen kwam uit op 91,3 procent. Dat was 90,6 procent een week eerder.

3. De beurs

De Amerikaanse aandelenmarkten noteerden woensdag lager, waarbij beleggers hun winsten pakten na een stevige rally de afgelopen twee voorgaande sessies volgend op het verrassende besluit van de Reserve Bank of Australia om de rente minder dan verwacht te verhogen en een daling van het aantal vacatures in augustus in de VS. Europa ging gemiddeld een beetje hoger en zal vandaag die trend waarschijnlijk hervatten.

In België zijn we zeer gelukkig met de fantastische prestaties van Club Brugge in de Champions League. Ik denk dat ik het geheim ken van Carl Hoefkens om zijn speler te motiveren. Het is met seks voor de match.

Het geheim: Als je graag seks hebt terwijl je naar muziek luistert, kies dan altijd voor een live album. Zo krijg je iedere 3 tot 4 minuten applaus!

Als dat een mens niet stevig oppept voor je aan de match begint. Succes is soms zeer eenvoudig te realiseren. Proficiat Carl.