Update van 6 juni 2023

1. De varkensprijzen

Vion blijft gelijk en volgt daarmee gedwee de andere Nederlandse slachthuizen en VEZG. Hier klom BPG vorige week wel met 2 cent. Er was dan ook nog een kleine inhaalslag te maken. We danken BPG voor het mooie gebaar. Top! De move van BPG bevestigt de positieve flow waarin de varkensmarkt zich bevindt. Bergen varkens tekort aan de slachtlijnen in West-Europa. Het weer is gekanteld en nodigt uit tot het bovenhalen van de barbecuestellen. Duitsland heeft een week waar her en der een slachtdag wegvalt maar de rest van Europa kan zich niet verstoppen achter een gebroken week. Als Duitsland donderdag plust ziet het er goed uit net voor het verlof.

Prognose: gelijk tot hoger

2. De olie

Brent-olie werd ruim een procent duurder nadat OPEC+ afgelopen weekend besloot om zijn productieafspraken te handhaven. Wel gaat Saoedi-Arabië vrijwillig de productie met 1 miljoen vaten per dag verlagen.

3. De beurs

De Amerikaanse en Europese beurzen zijn gisteren lager geëindigd. Economisch nieuws viel maandag tegen. Inkoopdata van ISM toonden slechts een bescheiden groei van de Amerikaanse dienstensector in mei. De fabrieksorders in de VS stegen in april minder dan verwacht. Beleggers haalden vorige week onder andere steun uit de goedkeuring om het Amerikaanse schuldenplafond te verhogen. Hiermee is ternauwernood voorkomen dat de Verenigde Staten in gebreke zouden blijven, wat de economie in een recessie had kunnen storten en een financiële crisis had veroorzaakt. Het was dan ook logisch dat gisteren wat gas terug genomen werd en de beurzen een kleine correctie neerzetten.

In België werd Antwerp kampioen. De Wever en co mochten nog eens vieren. “Antwerpen en de rest is parking” zal nog meer volume krijgen. Het testosterongehalte zal stijgen naar ongekende hoogtes. Helaas voor de Antwerp-supporter is dit omgekeerd evenredig met de ontwikkeling van bepaalde mannelijke onderdelen, vraag maar aan de bodybuilders.

Een klein onderzoek dringt zich dan ook op

DEPENISVANJEZUS

1. Als je leest: “de penis van Jezus” dan hoor je bij de groep mensen die om de 3 seconden aan seks denkt.

2. Indien je gelezen had: “de pen is van je zus” dan behoor je tot de mensen die niet voortdurend aan seks denken.

3. Als je leest: “de penis van je zus”, dan pas ben je een echte pervert!