Duitsland (VEZG) blijft gelijk. De mooie prijsverhoging van vorige week was voldoende om deze week niet verder de forcing te voeren, dat laten we over aan de renners van de Tour de France. Vraag en aanbod zijn in evenwicht en dat leidt tot het logische gevolg: onveranderd.
Wij zullen volgen tenzij men inschat dat de Duitse prijs verder moet bijgebeend worden om geen marktaandeel te verliezen. We zullen zien…
De voorraden van de olie zullen pas deze namiddag bekend geraken. Gisteren was er een kleine opleving ondanks zwakke economische resultaten vanuit China. Het wordt dus opletten voor een verdere stijging van de olie.
De Europese en Amerikaanse aandelenmarkten stonden woensdag onder druk na zwakke macrocijfers uit China die de zorgen over de vooruitzichten voor de wereldwijde economische groei aanwakkerden. Uit cijfers van S&P Global bleek dat de Chinese dienstensector in juni aanzienlijk minder sterk is gegroeid. De inkoopmanagersindex voor de dienstensector daalde van 57,1 naar 53,9. De Duitse dienstensector kende ook een groeivertraging, terwijl in Frankrijk sprake was van krimp. In Italië groeide de dienstensector in juni minder hard, net als in Spanje en in het VK. De producentenprijzen in de eurozone zijn in mei op maand- en jaarbasis gedaald met respectievelijk 1,9 procent en 1,5 procent. De Europese Centrale Bank stelde woensdag de verwachtingen voor de inflatie in de eurozone naar beneden bij, naar 3,9 procent voor de komende twaalf maanden. In april was dit nog 4,1 procent. Vreemd genoeg steeg de langetermijnrente fors, blijkbaar zijn de centrale banken niet van plan om de rente te laten zakken.
In België is er een ultraloopster die volgend jaar 366 marathons gaat lopen. Iedere dag zal zij 4 à 5 uren spenderen aan een dikke 42 km. Nou, dat valt ook niet mee voor haar echtgenoot. Die zal zelf kunnen wassen, strijken, eten maken enz. De nieuwe man heet zoiets.
“Dokter, mijn man praat altijd in zijn slaap. “ “Is daar iets aan te doen?”
“Ja hoor, u moet hem overdag ook eens aan het woord laten”