Update van 30 mei 2023

1. De varkensprijzen

We hebben nagenoeg geen informatie maar aangezien de markt vorige week 5 cent pluste ziet het er zonder meer goed uit. Een laag aanbod gecombineerd met een goede vraag door het barbecueweer heeft de prijzen een boost gegeven. Ook volgend weekend wordt veel zon verwacht volgens de weerman. Dat zet mensen ongetwijfeld opnieuw achter het barbecuestel.

Prognose: beetje hoger, tegen de zin van de retail.

2. De olie

Wegens Memorial Day was er enkel elektronische handel. De olie bleef dan ook dicht bij huis.

3. De beurs

De aandelenmarkten in Europa zijn maandag licht lager geëindigd. De Amerikaanse beurzen kunnen pas vandaag reageren op een voorlopig akkoord om het Amerikaanse schuldenplafond te verhogen. Mogelijk is er dan op de Europese markten ook een sterkere reactie.

In België hebben allochtonen de Blaarmeersen in Gent op stelten gezet. De politie trad opnieuw zachthandig op en pakte één iemand op. Het Gentse bestuur is prima bezig. Vorige week werden ze veroordeeld tot het betalen van een boete van 5 miljoen Euro aan de aannemers na de aanleg van een spookparking te Ledeberg. Het geknoei van de Gentse ambtenaren kende geen grenzen. De herhaalde incidenten met de Brusselse jongeren ging ook hard aangepakt worden. Helaas… Misschien dat we eens wat krokodillen in de vijvers van de blaarmeersen moeten steken.

In het park van Antwerpen, dicht bij de zoo, ligt een Marokkaan in ‘t gras te zonnen naast ‘n vijver. Komt daar plotseling een ontsnapte krokodil uit de zoo uit die vijver! HAP!!, heel het lijf van die Marokkaan wordt opgeslokt behalve zijn hoofd, dat hangt daar nog zo uit de muil van die krokodil! Passeert daar een oud koppel “Toe maar zeg” zegt de man, “kijk dat nou, profiteren van een uitkering en dan heeft hij ook nog een slaapzak van Lacoste!”