Update van 28 februari 2023

1. De varkensprijzen

Vion blijft gelijk. De top is nu gezet. De vleesindustrie moet wennen aan de hogere inkoopprijzen en haalt de voet van het gaspedaal. Vraag en aanbod zijn goed in evenwicht. De kans op een stabiele hoge prijs de komende weken is behoorlijk aanwezig. Duitsland blijft varkens vragen uit de lage landen en dat zorgt voor ontspanning op de varkensmarkt.

Prognose: Gelijk

2. De olie

De olie heeft het moeilijk om de opwaartse trend terug op te nemen. We bevinden ons nu al weken in een spread tussen de 80 en 85 Dollar. Dus al bij al weinig te beleven. Afwachten maar, tot Poetin opnieuw ideeën krijgt.

3. De beurs

De aandelenmarkten in Europa en Amerika zijn maandag in het groen geëindigd. De week is goed van start gegaan na de scherpe verkoopgolf van vorige week en de ergste wekelijkse daling dit jaar voor de Europese markten. Later in de week verschijnen inflatiedata uit de eurozone die nauwlettend in de gaten zullen worden gehouden vanwege de impact op het rentebeleid van de Europese Centrale Bank.

In België maken we ons op voor de betoging van vrijdag. De Vlaamse regering vindt geen compromis m.b.t het stikstofbeleid. De socialisten zouden een wisselmeerderheid willen leveren maar hebben één stem tekort. Ongetwijfeld staat er een paljas van de Groenen klaar om die stem te leveren. Rousseau zijn socialistische partij heeft voor alles een oplossing maar doet niks. Veel geblaat en weinig wol tot nu toe maar je weet maar nooit in zo’n dossier wat er achter de schermen gebeurt. Dat de NVA het cd &v wil vernietigen staat als een paal boven water. De Wever en Rousseau zijn goede maatjes…Toch opletten!

Greta Thunberg heeft een Chinese delegatie opgeroepen om het gebruik van eetstokjes te verbieden vanwege de ontbossing van de aarde.

De Chinezen drongen er op aan dat ze terug naar school zou gaan. Daar zou ze kunnen leren dat eetstokjes gemaakt zijn van bamboe, een grassoort. Verder riepen ze Greta om te stoppen met haar kont af te vegen met papier, gemaakt van bomen…