Update van 27 september 2022

1. De varkensprijzen

Vion blijft gelukkig gelijk. Dat wijst ergens toch op een bodem voor de varkensprijzen. Nu dient ook verteld te worden dat de Nederlanders met zowat de laagste prijs van Europa zitten, geheel in tegenspraak met de royale exportpositie waarin ze verkeren. Een correctie zou veel kwaad bloed gezet hebben bij de Nederlandse varkenshouders.

De varkens vreten als dijkendelvers en groeien als kool. Er is een soort compensatiegroei als antwoord op de lage voeropname van tijdens de hete zomer. De komende tijd zullen er misschien wel wat meer varkens aangeboden worden of zullen de slachtgewichten stijgen. Kortom de aankopers kijken de kat uit de boom en zijn voorzichtig met bestellen van vlees. De aantallen zullen de komende weken alles bepalen.

Prognose: Gelijk, mocht Duitsland capituleren met 10 cent (is mogelijk) dan gaan we ook kopje onder. Hoe dan ook staan de deelstukken onder druk.

2. De olie

De beurzen en de grondstoffenmarkten prijzen steeds meer een recessie in. De olie volgt deze trend of beter gaf al langere tijd die trend aan. Ze is geen 85 Dollar/vat meer waard.

3. De beurs

De aandelenmarkten hadden maandag in eerste instantie moeite hun richting te bepalen en schommelden tussen lichte winsten en verliezen. Beleggers maken zich vooral zorgen over de verdere ontwikkeling van de economie. Koopjesjagers hebben de laatste tijd vaak genoeg hun vingers gebrand en blijven daarom weg van de actie. Amerika dook opnieuw flink lager na een forse stijging van de 10-jaars rente. Deze eindigde dicht tegen de 4%. Het “gratis geld tijdperk” is voorbij. In België zitten we met een Vlaamse Regering die nachten nodig heeft om niet tot een compromis te komen. Die mensen hebben eerst 2 maand congé om dan vast te stellen dat er enkele dagen voor de septemberverklaring nog wat werk te doen is. Helder nadenken na verschillende nachtjes zonder slapen is ook niet direct bevorderlijk voor een goed resultaat. Gelukkig voor ons zijn er een aantal gangsters die besloten hebben om onze politici te kidnappen. Te beginnen met onze wiet-rokende minister Van Quickenborne. Hopelijk zet deze trend zich verder.

De kidnapping

Ze was mooi en hoogblond en verkeerde in financiële moeilijkheden. Waarop ze besloot een kind te ontvoeren en een losgeld te eisen.

Zo gezegd zo gedaan. Onze blonde heldin betreedt een kinderspeelplaats, grijpt een jochie bij zijn kraag en verschuilt zich met het kind zo’n 200 meter verder achter een boom. Daarop neemt zij pen en papier en vervaardigt de volgende boodschap: Ik heb je kind ontvoerd. Laat een platte bruine enveloppe, gevuld met 10.000 Euro, achter bij de grote eik in het park. Morgen om 07.00 uur ‘s avonds haal ik het geld op. Getekend: de blonde kidnapster.

Ze bevestigde de boodschap aan de binnenzijde van de jas van het jongetje en beval hem vervolgens rechtstreeks naar huis te gaan.

De volgende avond keerde onze kidnapster terug naar het park om daar om 07.00 uur, exact conform haar instructies, achter de grote eik de platte bruine enveloppe aan te treffen, gevuld met 10.000 Euro.

In de enveloppe was een briefje bijgevoegd met daarop de volgende tekst: "Hier is je geld. Ik vind je een afschuwelijk mens. Ik begrijp niet dat de ene blondine de andere blondine zoiets kan aandoen!"