Update van 25 juli 2023

1. De varkensprijzen

Vion verlaagt met 4 cent. De vleesfabrieken zijn dicht en dat laat zich voelen. De deelstukken zakten gisteren flink door.  Inspiratie genoeg blijkbaar voor slachterijen in binnen- en buitenland om de prijs bij te stellen. Paniek hoeft er niet meteen te zijn. Vanaf 15 augustus draaien de verwerkers opnieuw en dan zal het aanbod bepalen hoe de marges verdeeld worden tussen de boer en de industrie. Er zit geen vlees in opslag, hierdoor verkleint de mogelijkheid om hard te speculeren.

Prognose: lager

2. De olie

De prijs voor een vat is maandag op zijn hoogste niveau in drie maanden gesloten. De opwaartse trend van vrijdag werd verlengd. Beleggers wedden op een dreigende voorraadcrisis. Er wordt ook wel wat geld in olie geparkeerd wegens de onzekerheid omtrent het rentebesluit van deze week en Poetin die zich opnieuw roert.

3. De beurs

Europese aandelenmarkten kwamen maandag onder druk te staan, nadat bekend werd dat de krimp van de industrie in de eurozone in juli is versneld. Uiteindelijk sloten de Europese beurzen de handelsdag fractioneel hoger. De inkoopmanagersindex voor de industrie daalde van 43,4 in juni naar 42,7 in juli, de laagste stand in 38 maanden. De index voor de dienstensector daalde van 52,0 naar 51,1, waarmee de samengestelde inkoopmanagersindex uitkwam op 48,9, tegen 49,9 een maand eerder. De markt kijkt deze week uit naar de rentebesluiten van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank op respectievelijk woensdag en donderdag.

Wie op Rhodos verblijft kan zich maar beter een deo-stick aanschaffen. Niet alleen het zweet breekt er je langs alle kanten uit door de hitte maar uw poriën geraken ook nog eens gevuld met een stevig brandluchtje. Toffe vakantie!

Ikzelf zat in het midden van Frankrijk. Het weer was er eveneens prima en om het voor iedereen aangenaam te houden ben ik ook een deo-stick gaan kopen. Mijn kennis van de Franse taal is niet slecht maar toch moet ik iets niet goed begrepen hebben.

Op de deo-stick stond: “Aan de achterkant indrukken”

Nou dat viel niet echt mee. Het loopt wat moeilijk maar er is één voordeel aan, als ik een wind laat ruikt het fantastisch!