Update van 23 mei 2023

1. De varkensprijzen

Vion blijft gelijk. De deelstukken lijken voorzichtig omhoog te gaan. Het betere weer dat naar het weekend toe voorspeld wordt zal hier niet vreemd aan zijn. Met een vierdagen week in het vooruitzicht is het weinig waarschijnlijk dat slachthuizen geneigd zullen zijn om de prijs fors op te trekken. Normaliter wordt er voor het verlof nog even aan de varkens getrokken en zien we vaak hogere prijzen kort voor juli. Misschien dat sommige slachthuizen zich een stukje willen indekken en nu al iets hoger gaan bieden, je weet maar nooit.

Prognose: Gelijk, misschien beetje hoger

2. De olie

De olieprijs is maandag licht gestegen. Het zal moeilijk zijn voor olie om een grote beweging te maken terwijl de besprekingen over het schuldenplafond aan de gang zijn.

3. De beurs

De Amerikaanse en Europese beurzen zijn maandag verdeeld geëindigd. De Nasdaq steeg lichtjes omdat de boete voor Meta “maar 1,3 miljard” betrof. De andere beurzen bleven dicht bij huis. Joe Biden had maandag een ontmoeting met House Speaker Kevin McCarthy over het Amerikaanse schuldenplafond, na een telefoongesprek op zondag dat naar verluidt 'productief' was. We moeten tegen vrijdag een akkoord zien. Het vermijden van een wanbetaling is nog steeds de basisvisie van de markten. We zullen de komende dagen dus nog wel een aantal wendingen zien.

In België wordt je rond de oren geslagen met reclame voor hybride wagens. Tot 30 juni zijn deze voortuigen voor 100% aftrekbaar. Snel nog even naar de garage?

Wistege ditte?

Als een jonge meid lederen kleren draagt, de hartslag van een man sneller gaat,

zijn keel droog wordt,

zijn knieën gaan knikken en zijn denkvermogen naar nul terug gaat.

WEET JE WAAROM?

Omdat ze ruikt naar de binnenkant van een nieuwe auto!!