Update van 23 februari 2023

1. De varkensprijzen

Duitsland heeft zijn plafond bereikt en strandt op 2,28 Euro geslacht. Veel marktpartijen (supermarkten) willen geen varkens meer kopen. Daar bovenop hebben een aantal varkenshouders de varkens uitgesteld in de hoop nog meer te kunnen vangen. Deze worden nu aangeboden. Dat maakt het voor de aankopers iets makkelijker om de prijs stabiel te houden.

Prognose: Gelijk

2. De olie

De olie zakte gisteren verder weg richting de 81 Dollar. Er waren geen impulsen vanuit Amerika want de voorraden worden pas vandaag bekend gemaakt. De dreun op de beurzen, dinsdagavond, deed ook geen deugd aan de olieprijs. Afwachten maar.

3. De beurs

Aanhoudende zorgen over hogere Amerikaanse rentes en toenemende geopolitieke zorgen wogen op het beleggerssentiment. Het zwaartepunt van de handelsdag lag bij de publicatie van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Fed. Beleggers beginnen te beseffen dat het werk van de Fed er nog niet op zit en dat de rentetarieven mogelijk verder moeten worden verhoogd om de inflatie af te koelen

In Vlaanderen gaan de onderhandelingen over het stikstofbeleid verder. Demir die eigenlijk bij de Groenen thuis hoort, vreest toch wel een aantal rechtszaken. Het wordt spannend afwachten voor de landbouwsector.

Mensen zijn net als bananen… Niemand vindt de groene leuk.