Update van 22 juni 2023

1. De varkensprijzen

VEZG houdt het gelijk en zet de slachterijen niet verder onder druk. De schaarste aan varkens blijft spelen maar de vakanties staan voor de deur en veel vleesfabrieken zullen op een lager pitje draaien de komende weken. Hierdoor neemt de vraag ieder jaar tijdelijk wat af en dat ontspant de markt een beetje.

Prognose: gelijk

2. De olie

De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag vanwege een zwakke dollar op zijn hoogste niveau in twee weken gesloten (77 Dollar), te midden van aanhoudende zorgen over een verdere verkrapping van het monetaire beleid door grote centrale banken en de vooruitzichten voor de wereldwijde vraag naar olie. De voorraden voor Amerika krijgen we deze namiddag pas.

3. De beurs

De Amerikaanse en Europese beurzen zijn woensdag lager gesloten. De focus richtte zich woensdag op de speech van Fed-voorzitter Jerome Powell voor een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Omdat de Amerikaanse inflatie nog ruim boven de doelstelling ligt volgen er hoogstwaarschijnlijk meer renteverhogingen dit jaar. U kan het al raden. Een beurs wordt nooit vrolijk van rentestijgingen we gingen dan ook lager, technologie op kop.

In België heeft Conner Rousseau gereageerd op de geruchten die over hem de ronde doen. “Belachelijk en zever in pakskes.” Zei hij. Daarmee lijkt het zaakje gesloten en zal de mailbox van mijn whatsapp iets minder belast worden.  

Frank VDB: “ Conner, weet jij waarom meisjes geen penis hebben?”

Conner: “Ja, ze vallen er af. Ik vond die van mijn zus onder het bed!”