Update van 22 december 2022

1. De varkensprijzen

AANDACHT! KERSTMAANDAG 26 DECEMBER 2022 ZIJN WE GESLOTEN. GELIEVE TIJDIG TE BESTELLEN.

Zo, dit wordt de laatste update van het jaar. VEZG blijft gelijk. Het is eenvoudig, wij zullen volgen.  De strijdbijl zal enkele weken na nieuwjaar opnieuw opgegraven worden. Ik wens u alvast fijne feestdagen toe.

2. De olie

De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA. In de week eindigend op 16 december daalden de voorraden ruwe olie met 5,9 miljoen vaten tot 418,2 miljoen stuks. De benzinevoorraden stegen met 2,5 miljoen vaten tot 226,1 miljoen vaten. De voorraden stookolie en diesel daalden met 0,2 miljoen vaten tot 119,9 miljoen stuks. De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen kwam uit op 90,9 procent. Dat was een week eerder 92,2 procent. Samen met een fors gestegen consumentenvertrouwen in Amerika ging de olie flink hoger post vatten.

3. De beurs

Het vertrouwen van Amerikaanse consumenten in de economie is in december gestegen naar het hoogste niveau sinds april dit jaar. Dit bleek woensdag uit cijfers van The conference board. De index voor het consumentenvertrouwen steeg van 101,4 in november naar 108,3 in december. Economen rekenden op een indexstand van 101,2. Van een recessie lijkt geen sprake, Joe sixpack blijft zijn geld uitgeven. De beurzen vonden het fantastisch en gingen vlot hoger in Amerika en Europa.

Nu de Marokkanen uit het straatbeeld verdwenen zijn hebben we draad weer opgenomen om elkaar te vermoorden. Eergisteren werd een jongeman van 16 neergestoken in Berchem. Ik benieuwd naar de namen van de moordenaars.

Gisterenavond heb ik nog een potje gekaart met mijn Marokkaanse buurman.

En ik heb gewonnen.

Uit respect voor zijn cultuur heb ik daarna buiten zijn auto in de fik gestoken.