Update van 21 maart 2023

1. De varkensprijzen

Vion blijft gelijk. De markt heeft de neiging om te plussen maar het komt er voorlopig niet uit. De Duitsers speculeren met de varkens en houden het aanbod laag. Dit zorgt voor stress bij de slachterijen die de varkens goed kunnen gebruiken. De vraag is nu: “Wie heeft als eerste het lef om te verhogen”. Het kan ook zijn dat ze wachten tot het aanbod vergroot omdat de opgehouden varkens toch eens moeten gelost worden.

Prognose: Gelijk tot ietsje hoger

2. De olie

Gisteren donderde de olie samen met de beurzen naar beneden in de aanvangsfase van de sessie. In de namiddag krabbelden de beurzen omhoog en vond de olie een tweede adem. Het ging van 70,20 naar 73 Dollar. Poetin zal wat minder tanks kunnen bestellen. Zijn belangrijkste inkomstenbron staat aardig onder druk de laatste 2 weken.

3. De beurs

Beleggers konden maandag reageren op het nieuws van dit weekend dat UBS het noodlijdende Credit Suisse overneemt voor circa 3 miljard Zwitserse frank. Op macro-economisch vlak werd maandag bekend dat de producentenprijzen in Duitsland in februari op maandbasis daalden met 0,3 procent. Op jaarbasis was sprake van een stijging met 15,8 procent, hetgeen een stuk minder is dan in de voorgaande maanden.

In België blijft Club Brugge krasselen. De West-Vlamingen dreigen na het zoveelste debacle dit jaar compleet uit de race voor de titel te verdwijnen. Arme Mignolet, hoeveel keer zal hij zich dit seizoen nog moeten omdraaien om de bal uit zijn netten te vissen.

Mijn vriendin heeft het uitgemaakt. Volgens haar denk ik alleen maar aan voetbal

Wat een leugen! Maar toch vind ik het spijtig. We waren al 2 seizoenen en 8 speeldagen samen.