Update van 20 juni 2023

1. De varkensprijzen

Nou, nou, het spektakel blijft doorgaan. Vion plust met maar liefst 7 cent en moet plooien voor de druk van de concurrenten die vorige week wel de weg naar boven kozen. De communicatie van Vion was goed, de uitvoering iets minder…De lage aantallen varkens zorgen voor een heftige concurrentie tussen de slachthuizen. Zo zie je maar dat alles zich corrigeert. “Ooit komt het goed” zeiden we als vertegenwoordigers met een bang stemmetje 6 maanden geleden om de moed er in te houden bij jullie. Het is niet te geloven dat het zo snel kan keren. Hopelijk houden we dit nog een paar jaar vol.

Prognose: Ik denk dat de Duitsers nog een poging gaan wagen om te verhogen. Als dat gebeurt volgen wij in het kielzog.

2. De olie

De olieprijs bewoog weinig. Wall-Street was gesloten en dat resulteerde in een matige handel.

3. De beurs

De aandelenmarkten in Europa zijn maandag lager geëindigd. Het was een zwakke sessie voor de markten in Europa waarbij de verliezen van gisteren vooral het gevolg waren van de verkoopgolf in de VS aan het einde van vorige week. De Amerikaanse beurzen waren maandag gesloten vanwege Juneteenth in de Verenigde Staten.

In België blijft Rousseau in de picture. Al dagen lang lachen we ons te pletter met de berichten in de whatsapp. Wat een medium! Conner is dit weekend naar Milaan gevlogen om uit te rusten. Hij zal daar ongetwijfeld een sacoche gaan kopen zijn. Een Gucci of een Louis Vuitton? Keuzestress kan problemen geven natuurlijk Conner, daar weet jij alles van…

Dokter: “Heb je een probleem Conner?”

Conner: “Awel ja dokter, iedere ochtend moet ik om 7u kakken”

Dokter: “Dat is normaal, het is gezond om minstens eenmaal per dag te gaan, wat is het probleem?

Conner: “Ik word pas wakker om 8u”