Update van 20 april 2023

1. De varkensprijzen

Duitsland gelijk, wij zullen volgen. We hopen met z’n allen dat de prijs nog een beetje doorstijgt maar dat is altijd moeilijk tussen Pasen en Pinksteren. Door het flinke aantal feestdagen in die periode hebben de slachterijen minder varkens nodig. Ook het verbruik gaat achteruit omdat de consument op de rem gaat staan. Een extra trigger door wat beter weer kan het vuur aan de lont steken maar voorlopig voorspelt de weerman weinig goeds en blijven we op onze honger zitten.

Prognose: Gelijk

2. De olie

De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten, vanwege de aanhoudende zorgen over de vraagvooruitzichten. Uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentscap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week fors zijn gedaald. Uit de data bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS in de week eindigend op 14 april zijn gedaald met 4,6 miljoen vaten tot 466,0 miljoen stuks. De benzinevoorraden stegen met 1,3 miljoen vaten tot 223,5 miljoen vaten. De voorraden stookolie en diesel daalden met 0,4 miljoen vaten tot 112,1 miljoen stuks. De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen kwam uit op 91,0 procent. Dat was een week eerder 89,3 procent. China presenteerde uitstekende economische groeicijfers maar ook dat stimuleerde de olieprijs niet.

3. De beurs

De Amerikaanse en Europese beurzen zijn woensdag vlak gesloten. Druk was er vanwege aanhoudend hoge inflatiecijfers uit het Verenigd Koninkrijk. De data riepen de vraag op of beleggers de plank misslaan wat betreft het meest waarschijnlijke traject voor de inflatie. Tesla heeft het afgelopen kwartaal de omzetverwachtingen niet weten waar te maken, terwijl de winstmarge onder de 20 procent daalde. Dit bleek woensdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de producent van elektrische auto's. Tesla daalde 4%

In België speelt de commerce al volop in op moederdag. Je kan de radio niet opzetten of de reclame over dit fenomeen vliegt je om de oren. Als man moeten we ons dan ook voorzichtig voorbereiden op wat komen gaat.

Let op! Als een vrouw vraagt: “Wat zal ik dragen zodat ik er weer sexy uit zie”, dan is “ een bak Duvel” het verkeerde antwoord.