Update van 2 mei 2023

1. De varkensprijzen

We hebben bijzonder weinig info uit de markt. Zoals het er nu uit ziet zal er weinig wijzigen.

Prognose: waarschijnlijk gelijk.

2. De olie

De olie stond gisteren onder druk door een stijgende dollar en 10-jaars rentes.

3. De beurs

JPMorgan neemt alle deposito's van First Republic over. In een commentaar zei CEO Jamie Dimon dat de Amerikaanse regering JPMorgan en andere banken uitnodigde "naar voren te treden.” Daarmee lijkt de zaak geklasseerd. De beurzen hadden dit scenario al lang ingerekend en reageerden niet. Bankiers blijven blunderen. Eigenlijk valt opnieuw de ene na de andere bank om maar niemand maalt er nog om. Men parkeert z’n geld gewoon bij de techbedrijven want van die mensen weten we dat ze ontzettend rijk zijn en dat ze iedereen kunnen betalen. Apple geeft u zelfs 4,15% op uw rekening. Dat is een correcte prijs die we bij die ellendige bankiers niet krijgen. U moet wel eigenaar zijn van een i-phone.  De koersen van Meta, Alphabet, Apple enz. zijn zeer fors gestegen sedert de eerste bank omgevallen is. Nu en dan eens wat volk op straat zetten poetst na een kwartaal al terug de balans op en iedereen kan met volle vertrouwen terug vooruit. Voor parasieten als bankiers ligt het anders. Zij hebben niks te bieden behalve geld dat ze iedere dag ophalen bij de FED of de ECB. Dat verhuren ze aan u of mij aan 200 tot 700% winst. M.a.w. ze lenen het aan 1% en verhuren het door aan 3.5% tot 10%. Toegevoegde waarde van de bankier: ZERO. Geen i.phone, geen A.I., geen zoekmachine, niks…

In België hebben we een nieuwe wereldkampioen. Op de fiets zijn we wereldklasse maar als het om cafésporten gaat trekken we ook flink ons plan. Luca Brecel haalde de titel binnen. Proficiat Luca, knap gedaan.

Een man met een slecht huwelijk wil naar de hoeren maar de hoer moet wel een blauw krijtje hebben. Na bij 3 ramen langs geweest te zijn ziet hij bij een hoer een blauw krijtje op een stoeltje liggen. Na een flinke wip vraagt hij aan het hoertje om op zijn gezicht en zijn kleding wat blauwe vlekken te maken met het krijtje. Die vent terug naar huis. Zijn vrouw doet de deur open en vraagt: “Wel waar heb jij gezeten?” “Ik ben naar de hoeren geweest” zegt hij. Leugens zegt z’n vrouw: “ Je bent gaan biljarten met je vrienden!”