Update van 2 maart 2023

1. De varkensprijzen

Ook Voeders d'Aussy steunt de 🚜 tractorenactie 🚜 van de land- en tuinbouwers op vrijdag 3 maart!  

De lokale voedselproductie staat op de helling. 🚨

Tijd dat het beleid de akkerbouwers, veetelers, groentetelers én de hele agrovoedingsketen een toekomstperspectief biedt!

#boerenbroodnodig #tractorenactie

Duitsland blijft gelijk. Vraag en aanbod zijn heel mooi in evenwicht. Sommige landen kopen wat minder varkensvlees maar dat wordt perfect opgevangen door het lagere aanbod.

Prognose: Wij volgen Duitsland met een prijs die ook vorige week op de tabellen prijkte.

2. De olie

De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA. In de week eindigend op 24 februari stegen de voorraden ruwe olie met 1,2 miljoen vaten tot 480,2 miljoen stuks. De benzinevoorraden daalden met 0,9 miljoen vaten tot 239,2 miljoen vaten. De voorraden stookolie en diesel stegen met 0,2 miljoen vaten tot 122,1 miljoen stuks. De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen kwam uit op 85,8 procent. Dat was een week eerder 85,9 procent. De olieprijs ging eerst lager maar uiteindelijk recupereerde de olie alle verlies en ging met een kleine winst de dag uit.

3. De beurs

De Europese beurzen zijn woensdag overwegend lager gesloten. De ochtendwinsten vervlogen na tegenvallende Duitse inflatiecijfers. Dinsdag bleek de inflatie in Spanje en Frankrijk zelfs gestegen. Allemaal signalen dat de Europese Centrale Bank de rente verder zal willen verhogen.

In België spelen de politici, de topambtenaren en een ontslagnemende ACV-voorzitter de pannen van het dak met het vullen van hun zakken. De oude De Croo en Bracke krijgen iedere maand duizenden Euro’s extra (bovenop hun royaal pensioen) samen met een kliek topambtenaren. Ook Mieke Vogels plukt de vruchten van haar politieke loopbaan met 9000 Euro netto pensioen per maand en daar bovenop uiteraard een ferme afscheidspremie van meer dan 400.000 Euro. Wat zouden De Croo en Bracke met al dat geld doen? Dure wijnen drinken en bezoekjes brengen aan het glazen straatje in Gent?

Een prostitué ging naar de dokter omdat haar schaamhaar niet meer groeide.

Ze vroeg de dokter waaraan dat kon liggen.

De dokter keek haar aan en vroeg:

“Heb je ooit al gras zien groeien in een drukke straat?”