Update van 19 september 2023

1. De varkensprijzen

Vion blijft gelijk en volgt daarmee de Duitse markt. Niemand durft nog een krimp te geven blijkbaar. Volgens Boerenbusiness is het momentum om te verlagen voorbij. Het heeft er zo te zien alle schijn van. Het aanbod is laag, de varkens worden vlot opgenomen.

Prognose: Gelijk

2. De olie

De brent-olie liet gisteren een kleine stijging zien. Morgen is het D-day voor de beurzen deze week want dan komt de FED met een rentebesluit. Reikhalzend kijken we uit naar de commentaar van Powell en de impact hiervan op de olieprijs.

3. De beurs

De aandelenmarkten in Europa zijn maandag lager geëindigd. Duitse macro-economische cijfers deden de markt sidderen. De Amerikaanse beurzen noteerden vrijwel vlak. Het is nu afwachten wat de FED en de andere centrale banken gaan doen deze week. Vandaag krijgen we al iets te horen, morgen komt het definitieve rentebesluit. Poetin doet er alles aan om het Westen zoveel mogelijk te pesten en jaagt de olieprijs deze morgen boven de 95 Dollar. Dat wordt een moeilijke oefening voor de centraal bankiers. Hoe bestrijd je inflatie zonder de rente te verhogen?

In België zit zowat een kwart van de bevolking aan de antidepressiva of de slaapmiddelen. Misschien dat wij, mannen, hier wat kunnen aan doen.

Een goede minnaar is als een wasmiddel…

dringt diep in, werkt direct en laat een vrouw stralen!