Update van 19 januari 2023

1. De varkensprijzen

VEZG blijft gelijk. Dat zorgt voor grote opluchting. Vorige week deed Spanje er 2 cent bij, Vion verlaagde met 3 cent en Duitsland bleef toen ook gelijk. Belgische slachterijen schreeuwen moord en brand omdat de verkoop niet loopt maar ze volgen wel de Duitse prijs. Uit dit allegaartje moet een mens een prognose trachten te distilleren. Niet eenvoudig! De deelstukken lijken hun bodem bereikt te hebben. Hier was geen onheil meer te bespeuren na de duik van vorige week.

Prognose: Normaliter gelijk tenzij een aantal slachthuizen zwaar onder druk staan en met huisprijzen af komen.

2. De olie

Olie werd duurder, maar de prijsstijgingen van eerder op de dag matigden tegen het einde van de beursdag om uiteindelijk lager te sluiten door een off-day in Amerika

3. De beurs

De Europese beurzen zijn woensdag verdeeld gesloten, nadat de Europese Centrale Bank liet doorschemeren dat tragere renteverhogingen nog geenszins een feit zijn. “De Federal Reserve moet niet treuzelen met het verhogen van de beleidsrente tot boven 5 procent” zei voorzitter James Bullard van de Federal Reserve van St. Louis. Dat was genoeg om de Amerikaanse beurzen een dreun te bezorgen.

In België maakt HLN zich vooral zorgen over een “ontspoorde Madonna”. Een schaars geklede Madonna met 2 klevertjes op de tepels siert de krant. Op 21 oktober komt ze zingen in het Sportpaleis. Ooit begon Madonna in Parijs als danseres in een nachtclub. Je kan je artiestenleven ook zo eindigen natuurlijk.

Ooit afgevraagd waarom ABCDEF als BH-maat wordt gebruikt?

A: Ach, is dat alles

B: Bijna zichtbaar

C: Chique dingetjes

D: Dikke memmen

E: Enorme tieten

F: Fake