Update van 18 juli 2023

1. De varkensprijzen

Vion blijft gelijk en geeft zodoende geen signaal in de één of andere richting. De deelstukken noteren ook op eenzelfde niveau. De markt is zwak want veel mensen zijn met verlof en de inkopers van vlees geven “niet thuis”.

Prognose: Gelijk.

2. De olie

Olie noteerde maandag tot anderhalf procent lager. Dit had alles te maken met de zeer zwakke cijfers uit China waar de werkloosheid aardig begint op te lopen.

3. De beurs

Tegenvallende macro-cijfers uit China werden als een bewijs geïnterpreteerd van het vertragend herstel in China waardoor de wereldeconomie dit jaar ondermaats dreigt te presteren. De Chinese economie is in het tweede kwartaal op jaarbasis met 6,3 procent gegroeid, terwijl de markten rekenden op een groei van 6,9 procent. Op kwartaalbasis werd een groei geregistreerd van 0,8 procent, tegen 2,2 procent in het voorgaande kwartaal. De verliezen op de aandelenmarkten werden echter beperkt door de hoop dat Beijing meer zal gaan doen om het vertrouwen van huishoudens en bedrijven nieuw leven in te blazen om de economie weer op het goede spoor te krijgen. Amerika steeg lichtjes, Europa had meer moeite met het verteren van de cijfers.

In Nederland nemen de politici massaal ontslag. Dringend tijd voor vernieuwing aldaar.

Politici zijn net als luiers, als je ze niet regelmatig vervangt zit je tot over je oren in de stront.