Update van 18 april 2023

1. De varkensprijzen

Vion blijft gelijk. We gaan zien of dat de juiste beslissing is. Het aanbod is niet groot en wordt de komende weken nog minder. Er wordt her en der aan de varkens getrokken. Internetbeurs heeft de neiging om wat te stijgen. Het valt niet te ontkennen dat er een positieve ondertoon in de markt zit.

Prognose: gelijk tot hoger

2. De olie

De olie boerde gisteren achteruit. Er zat wat twijfel in de markt door de inflatiecijfers die deze week nog gepubliceerd moeten worden. Ook de fors duurder wordende Dollar en de daaraan verbonden stijgende rentes deden de olieprijs geen deugd.

3. De beurs

De Europese beurzen zijn maandag vlak tot licht lager gesloten, Wall-Street herpakte zich in het laatste uur. Beleggers wachten op de vele kwartaalcijfers die deze en volgende week gepubliceerd worden. De sterke winsten van de grote Amerikaanse banken zorgden voor het wegnemen van de stress veroorzaakt door problemen bij de regionale banken. Deze lijken niet over te slaan naar de rest van de financiële sector. Analisten zeiden dat sterke cijfers bij de banken de Federal Reserve zouden kunnen geruststellen, maar dat betekent ook dat ze door gaan met het verhogen van de rente. De rentemarkt reageerde met een flinke stijging.

In België hebben we na een minister met een drankprobleem in het Vlaamse parlement (Den Ben Weyts) nu ook nog een CEO van een wereldbekende voetbalploeg uit West-Vlaanderen die aan hetzelfde euvel lijdt. Beide heren mogen zoals het hoge piefen betaamt hun job blijven doen. Den Ben kan er in het parlement moeilijk de aandacht bij houden en speelt constant op zijn telefoon zoals we op tv kunnen zien.

Vrouw: “Ik wou dat ik een telefoon was, dan was je tenminste de ganse dag met mij bezig”

Man: “Ja, ik ook, dan had ik elke jaar een nieuwe”