Update van 17 november 2022

1. De varkensprijzen

VEZG gelijk. Ook Compaxo houdt het bij het oude en is aldus prijshoudend. We kunnen kort zijn.

Prognose: gelijk.

2. De olie

De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gedaald. Uit de EIA-data bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS in de week eindigend op 11 november zijn gedaald met 5,4 miljoen vaten tot 435,4 miljoen stuks. De benzinevoorraden stegen wel met 2,2 miljoen vaten tot 207,9 miljoen vaten. En ook de voorraden stookolie en diesel stegen met 1,1 miljoen vaten tot 107,4 miljoen stuks. De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen kwam uit op 92,9 procent. Dat was 92,1 procent een week eerder. Geopolitieke zorgen drukten woensdag op het sentiment,  een raketinslag op Pools grondgebied. Een belangrijke pijpleiding die olie naar Oost-Europa brengt, kwam ook stil te liggen nadat de stroom was uitgevallen, wat gevolgen had voor de stromen naar Hongarije, Tsjechië en Slowakije, aldus analisten ANZ. Daarnaast werd de markt opgeschrikt door het nieuws dat een Israëlische olietanker in de Golf van Oman is geraakt door een vermoedelijk Iraanse drone. Al dit nieuws had weinig invloed, de olie daalde 1.5%.

3. De beurs

De Amerikaanse aandelenmarkten daalden woensdag door teleurstellende kwartaalcijfers van Target en geopolitieke zorgen na een raketinslag op Pools grondgebied.  De raket, die twee mensen doodde, is hoogstwaarschijnlijk afkomstig van een Oekraïens luchtverdedigingssysteem en niet afgevuurd door de Russen. Verder raakten een heleboel cijfers bekend van bedrijven. Deze vielen enorm tegen. Vooral de Nasdaq deelde in de klappen.

Hier op Eurotier zijn de melkveehouders aan het feest. Toch zullen ze moeten opletten naar de toekomst toe want de volgende wetenschappelijke ontdekking kan roet in het eten gooien.

Melk is voor je hersenen gevaarlijker dan alcohol. Of kan jij jouw eerste dagen van je leven nog herinneren…Nou?

Zie je wel….Geheugenverlies!