Update van 15 september 2022

1. De varkensprijzen

VEZG volgt de nuchtere Hollanders en blijft gelijk. Aan de commentaar van dinsdag valt weinig toe te voegen. Er zijn minder varkens, de consument kreunt onder de inflatie en past zijn budget aan, en de aankopers kijken de kat uit de boom. De export loopt niet slecht maar de competitie op die markt is altijd groot.

Prognose: Gelijk

2. De olie

De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag hoger gesloten, hoewel uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week zijn gestegen. Steun kwam er van berichten van persbureau Bloomberg  dat de regering Biden overweegt om zijn reserves aan te vullen wanneer de prijs van de ruwe olie onder 80 dollar per vat zakt. De benzinevoorraden daalden met 1,8 miljoen vaten tot 213,0 miljoen vaten.De voorraden stookolie en diesel stegen met 4,2 miljoen vaten tot 116,0 miljoen stuks. De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen kwam uit op 91,5 procent. Dat was 90,9 procent een week eerder.

3. De beurs

De Amerikaanse beurzen zijn woensdag licht hoger gesloten, voor Europa bleef alles ongeveer gelijk. De Amerikaanse aandelenmarkten herstelden woensdag bescheiden nadat de sterker dan verwachte inflatiedata een dag eerder een enorme uitverkoop veroorzaakten.

In België zijn we dolgelukkig want Brugge wist te winnen in Porto. Een overwinning met veel grandeur, de supporters zullen gelukkig zijn. Bart Verhaeghe ziet de Champions League Euro’s al op z’n rekening verschijnen. Dat wordt wellicht een extra juweel voor madam Verhaeghe.

Een slimme vrouw geeft zoveel geld uit dat ze zeker weet dat haar man zich geen andere vrouw kan veroorloven.