Update van 15 juni 2023

1. De varkensprijzen

Duitsland blijft gelijk. Hiermee lijkt de voorlopige top gezet. Voor september zal er niet veel meer gebeuren. Als we zonder ongelukken deze prijs de komende weken kunnen vasthouden is het ok.  

Prognose: Gelijk

2. De olie

De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag lager gesloten na dinsdag nog 3,4 procent hoger gesloten te zijn. Brent zakte maandag naar zijn laagste niveau sinds december 2021. Het in Parijs gevestigde EIA verhoogde woensdag zijn aanbodprognoses voor 2023 met 200.000 vaten per dag tot 101,3 miljoen vaten per dag en zei dat het een verdere groei van het aanbod verwacht met 1 miljoen vaten per dag in 2024. Uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de VS in de week eindigend op 9 juni zijn gestegen met 7,9 miljoen vaten tot 467,1 miljoen vaten. De benzinevoorraden namen toe met 2,1 miljoen vaten tot 220,9 miljoen vaten. De voorraden stookolie en diesel stegen met 2,1 miljoen vaten tot 113,9 miljoen vaten. De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen daalde van 95,8 naar 93,7 procent.

3. De beurs

De Amerikaanse  beurzen zijn woensdag fractioneel hoger gesloten nadat de Fed de rente ongewijzigd liet maar aangaf de rente waarschijnlijk dit jaar nog wel twee keer te gaan verhogen. Dit was niet volledig conform de verwachting (nog 1 maal verhogen) maar de beurs trok het zich niet aan. Als er geen gekke dingen gebeuren lijken we voorzichtig verder omhoog te gaan.  

In België is de verkiezingsstrijd al volop losgebarsten. De P.S. blokkeert het rijbewijs met punten (ik ben ze dankbaar) ondanks dat in het regeerakkoord stond dat dit ging ingevoerd worden. VLD zakt naar 8% in de peilingen. Nooit zag het er zo slecht uit voor De Croo en co. Zou De croo zijn affaire met de Italiaanse prostituee nog een impact hebben?

Gisteren zag ik op zijn twitteraccount nog het volgende verschijnen:

Voor de cursus triosexs zijn er vanavond nog 2 plaatsen vrij.