Update van 14 juni 2022

1. De varkensprijzen

Vion verhoogt met 3 cent. Hopelijk is dit de aanzet tot meer. We zien op de binnenlandse markt de meeste onderdelen behoorlijk stijgen. Met de dalende aanvoer van varkens richting de slachthuizen  moet dit onvermijdelijk leiden tot hogere varkensprijzen.

 

Prognose: Hoger

2. De olie

De prijs voor een vat ruwe olie is maandag hoger gesloten, na berichten dat de olieproductie in Libië vrijwel volledig is stil komen te liggen vanwege een politieke crisis die tot de sluiting van havens en olievelden leidde.

De dagelijkse productie van het OPEC-lid, vorig jaar gemiddeld 1,2 miljoen vaten per dag, is met circa 1,1 miljoen vaten gedaald. De daling van het aanbod zal de mondiale markt verder verkrappen.

3. De beurs

De Europese aandelenmarkten daalden voor de tweede opeenvolgende sessie. Beleggers blijven zich zorgen  maken over centrale banken die renteverhogingen overwegen om de stijgende inflatie in te dammen. Ook de Amerikaanse beurzen gingen de boot in om dezelfde reden en een zeer fors oplopende 10-jaarrente.

In België zijn er ook zorgen: Onze Rode Duivels wisten Wales niet op afstand te houden. Het Engelse volkje knokte zich terug in de match met steun van het publiek en onze duivels sloften wat op en neer op het veld. Tja, je kan je toch niet overwerken als je weet dat een collega bij de ploeg van Debruyne 450 000 Euro per week gaat verdienen en je zelf maar de helft van dat bedrag krijgt.

Waarom is de vrouw van Batshuayi gestopt met de pil?

Hij krijgt er hem toch niet in!