Update van 13 juni 2023

1. De varkensprijzen

Vion blijft gelijk en negeert de prijsverhoging van VEZG en Tonnies. De leveranciers kregen gisteren allemaal een mail. De boodschap was duidelijk. Er zit te weinig dynamiek in de markt en de slachtbijproducten kunnen aan de straatstenen niet verkocht worden. Italië, Spanje en Denemarken verhogen ook niet en dat is voor de grootste Nederlandse slachterij voldoende reden om op de rem te gaan staan. Het siert de Nederlanders opnieuw dat ze zeer helder zijn in de communicatie. De stevige prijsverhoging in Duitsland van vorige week zal inderdaad wel wat wenkbrauwen doen fronsen hebben. We stevenen nu in sneltempo af op het verlof. De voorraden zijn ingekocht bij de fabrieken en de eerste vakantiegangers trekken naar andere oorden, het animo zal wat wegzakken.

Prognose: Gelijk, misschien dat we die 4 cent levend van vorige week wel een stukje moeten teruggeven maar ik denk het niet. Het aanbod zal hierover beslissen. Ik ben zeer benieuwd.

2. De olie

China presenteerde gisteren deflatoire cijfers. De groei neemt er af en de prijzen dalen. Hierdoor verwacht men een lager olieverbruik. De Brent-prijs zakte hierop met 5% en dook onder de 72 Dollar.

3. De beurs

Europese en Amerikaanse aandelenmarkten  boekten maandag solide winsten, waarbij beleggers vooruitkijken naar de belangrijkste gebeurtenissen komende week: De Amerikaanse inflatiecijfers en rentebesluiten van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank. De uitkomsten hiervan zijn nu al vrij duidelijk en dat geeft een gevoel van rust. Beurzen houden van weinig tumult en het is logisch dat alles dan wat hoger gaat. Schulden zijn van geen tel meer in deze wereld. We printen er ons nu toch al 20 jaar uit.

In België is het warme weer het gespreksonderwerp van de dag. De drankencentrales doen gouden zaken.

HELP!!

Ik ben met spoed op zoek naar een draagmoeder, mijn kratten bier zijn op!