Update van 13 april 2023

1. De varkensprijzen

VZEG blijft gelijk. Vion hield ook al een gelijke prijs aan op dinsdag. Het is leuk om op deze manier een update te schrijven. De markt is in evenwicht. Hier loopt het moeilijk maar de Duitsers kopen alles wat teveel is. Meer valt er niet te vertellen.

Prognose: Gelijk

2. De olie

De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag hoger gesloten, na een Amerikaans inflatierapport, waaruit bleek dat de inflatie is gedaald. Analisten interpreteerden de data als een signaal dat consumenten meer geld zullen hebben om uit te geven aan reizen, waardoor de vraag naar olie wordt gestimuleerd. Uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek woensdag dat de voorraden ruwe olie in de VS vorige week licht zijn gestegen. Uit de data bleek dat de voorraden ruwe olie in de VS in de week eindigend op 7 april zijn gestegen met 0,6 miljoen vaten tot 470,5 miljoen stuks. De benzinevoorraden daalden met 0,3 miljoen vaten tot 222,2 miljoen vaten. De voorraden stookolie en diesel daalden met 0,6 miljoen vaten tot 112,4 miljoen stuks. De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen kwam uit op 89,3 procent. Dat was een week eerder 89,6%

3. De beurs

Amerikaanse aandelen zagen tegen het einde van de handelsdag eerdere winsten vervliegen nadat uit de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Fed bleek dat Fed-functionarissen verwachten dat de bankencrisis dit jaar een economische vertraging zal veroorzaken. Daarnaast was er aandacht voor Amerikaanse inflatiecijfers. Uit de cijfers bleek dat de Amerikaanse inflatie in maart op jaarbasis is gedaald van 6,0 procent naar 5,0 procent (Er werd 5,1% verwacht), terwijl de kerninflatie steeg van 5,5 procent naar 5,6 procent.

In België hebben de uitbaters van de hotels aan de kust een slechte paasvakantie achter de rug. 14 dagen lang heeft het geregend en hard gewaaid. Dan ga je liever naar Tenerife of Majorca. Daar zullen de terrasjes vol gezeten hebben.

Ik ging naar een restaurant, het was propvol, ik had geen plek om te zitten.

Ik nam mijn GSM, plaatste hem aan mijn oor en ik zei met luide stem: “Kom snel, ze is hier met iemand anders…

5 koppels renden weg!