Update van 11 juli 2023

1. De varkensprijzen

Vion houdt het gelijk. Het aanbod blijft krap, de verkoop is lastig. Kortom, vraag en aanbod liggen dicht tegen elkaar en dat zorgt voor een stabiele marksituatie. Vuurwerk moeten we niet meteen verwachten.

Prognose: Gelijk

2. De olie

De prijs voor een vat ruwe olie is maandag lager gesloten nadat de olieprijs vrijdag zijn grootste winst op weekbasis in drie maanden boekte en voor de tweede week op rij steeg. Handelaren kijken uit naar voorraaddata later deze week die van invloed zouden kunnen zijn op de olieprijs. De olieprijs haalde gisterenochtend nog steun uit het nieuws van afgelopen vrijdag dat het Amerikaanse ministerie van energie van plan is om nog eens 6 miljoen vaten ruwe olie te in te kopen om de noodvoorraden ruwe olie van het land aan te vullen, die met 46 procent, ofwel 291 miljoen vaten, zijn gedaald sinds de regering Biden is aangetreden. De pret bleef niet duren en olie ging met een halve procent lager de dag uit.

3. De beurs

Europese en Amerikaanse aandelenmarkten noteerden maandag hoger, ondanks zwakke inflatiecijfers uit China, die de vrees voor een vertraging van de wereldwijde economische groei aanwakkerde. De Chinese consumentenprijzen maakten in juni op jaarbasis een pas op de plaats. (Inflatie 0%). De focus ligt komende handelsweek bij Amerikaanse inflatiecijfers die op woensdag worden gepubliceerd, en op kwartaalcijfers van grote Amerikaanse banken later in de week. In België lag de focus op de ambtenarenpensioenen. Nogal wat mensen onder u weten dat dit voor mij al lang (jaren) een doorn in het oog is en eigenlijk onze welvaartsstaat ondermijnt. Het was hallucinant om gisteren te horen wat een kleine ingreep op dit gepeupel ons opbrengt. Het doel van de regering was 3 miljard besparen. Enkel door het schrappen van de perequatie geeft België 2,4 miljard minder uit. Fenomenaal wat deze kleine inlevering ons opbrengt. Pas op hé, we hebben het hier enkel over de gepensioneerden. Ik heb nog een andere besparingsmaatregel, het volkje mag zoals iedere andere Belg eens 13.03% RSZ betalen op z’n loon. Zij betalen slechts 11.03%. Ik denk dat we dan zeer snel een begrotingsoverschot hebben!!! Van Peteghem hoeft echt geen belastingshervorming te doen. De regering mag me gerust bellen, ik ben zeer inspirerend op dat vlak en het is gratis, geen dure studiebureaus . Het kot was natuurlijk te klein gisteren. Ons onderbetaald, armtierig  gepensioneerd overheidspersoneel zal deze aanval op z’n inkomen niet overleven en tot de bedelstaf gedwongen worden. Zelden heb ik zoveel huichelarij op één dag gehoord. Schandalig, mochten die mensen moeten doormaken hebben wat u de laatste jaren overkomen is dan zaten ze zonder uitzondering allemaal in een gesticht. Nogmaals mijn respect voor jullie ongelofelijke weerbaarheid en vasthoudendheid als varkenshouders en ondernemers. Die ambtenaren beseffen niet wat voor luxepaarden ze zijn. Enfin vandaag toch maar weer een extra vakantiedag voor de Vlaamse ambtenaar, helaas niet voor de gewone werknemer…

De ambtenaar

Hoe knipoogt een ambtenaar?...dan doet hij 1 oog open

Wat is de drukste werkdag voor een ambtenaar? Maandag want dan moet hij 2 blaadjes van de kalender scheuren.

Hoe heet het sperma van een ambtenaar: kruipolie

Wat staat er op de grafsteen van een ambtenaar? Hier rust hij verder.

Wat is heel erg zeldzaam? Het zweet van een ambtenaar.

Hoe laat gaat de wekker bij een ambtenaar? Kwart over 4 zodat hij op tijd naar huis kan.

Wat voor sigaretten rookt een ambtenaar? Van die Turkse platte, dan hoeft hij zijn mond niet ver open te doen.