De vrije val van de deelstukken is gisteren een halt toegeroepen. Vreemd genoeg knijpt Vion er nog eens 4 cent af. Dat is straf. Na de daling van vorige week zullen veel leveranciers van het concern toch al eens richting de Duitse grens gekeken hebben. Er kunnen 2 dingen aan de hand zijn. Vion streeft naar margeherstel of ze geraken het vlees aan de straatstenen niet kwijt. In België lijkt er op het eerste zicht weinig aan de hand als we de commentaren van de slachthuizen mogen geloven. Ook de Duitsers plooien niet en blijven geld bovenhalen om uw varken aan de slachthaak te krijgen.
Prognose: Als de Nederlanders enkel margeherstel willen zal de markt weinig zakken.
Als de Nederlanders beginnen dumpen om de retailers te paaien zullen we mee moeten.
Olie werd maandag tot 0,7 procent duurder en realiseerde hiermee de grootste maandelijkse stijging in meer dan een jaar, mede geholpen door de verwachting dat Saoedi-Arabië de vrijwillige productieverlagingen tot september zal verlengen en het wereldwijde aanbod zal aanscherpen. Voor een vat Brent olie werd 85,60 dollar betaald.
De Europese beurzen zijn maandag, op de laatste dag van juli onveranderd gesloten. De aandelenmarkten haalden maandag een beetje steun uit positieve macrocijfers van de eurozone en het nieuws dat China met nieuwe stimuleringsmaatregelen komt om de consumptie een impuls te geven en de vastgoedmarkt weer vlot te trekken. Amerika wist wel nog een eindspurtje te trekken dankzij de AI-hype.
In België is de voetbalcompetitie terug van start. Het moet Marc Coucke stilletjes aan dun door de broek lopen na de nederlaag tegen stadsgenoot Union. Het seizoen is nog lang natuurlijk maar dit voorspelt weinig goeds.
Patiënt: “Mag ik dit medicijn ook innemen met diarree?”
Apotheker: “Dat mag, maar wij raden sterk aan om gewoon water te gebruiken”